Palveluhakemistoa kasataan

Kevään Kekseliäät kylät -ideailloissa todettiin yhteen ääneen, että kylällä ei tiedetä kaikista olemassa olevista palveluista. Jos ihmiset eivät osaa käyttää oman kylän hammaslääkärin vastaanottoa, niin vastaanotto ei kauaa Pylkönmäellä pysy.

Niinpä Pylkön Ääni ry:n hallitus harkittuaan totesi, että tiedonkulun parantaminen ja kyläläisten aktivointi käyttämään paikallisia palveluita on kriittinen asia. Se annettiin Kekseliäät kylät -hankkeen mietittäväksi.  Koska hanketta pyörittää Jyväskylän ammattikorkeakoulu, opiskelijoilta kysyttiin kiinnostusta Pylkönmäki-projektiin.

Nyt kylän palveluita penkoo ryhmä Jamkin Facility Management -opiskelijoita (facility management = ’toimitilajohtaminen’) – kolme suomalaista ja kolme ulkomaalaisopiskelijaa. Suomalaisopiskelijat soittavat läpi yritykset ja tarkistavat tiedot tulevaa palveluesitettä varten, ulkomaalaisopiskelijat miettivät, miten tyhjilleen jäänyttä kunnantaloa voisi markkinoida niin, että siihen saataisiin uusi omistaja ja uutta toimintaa. Opiskelijat suunnittelevat myös, miten palveluista tiedottaminen toteutetaan.

Opiskelijat tutustumassa Eväspestiin
Opiskelijat tutustumassa Eväspestiin

 

Lokakuussa 2013 opiskelijat kävivät tutustumassa Pylkönmäkeen.  Ohjelmassa oli mm. Nallekerhon haastattelu, kunnantalon katsastus, vierailu seurakuntatalolla ja koulussa ja vilkaisuja yrityksiin.

Opiskelijat ja projektipäällikkö Outi Raatikainen Pylkönmäen koulun musiikkitunnilla
Opiskelijat ja projektipäällikkö Outi Raatikainen Pylkönmäen koulun musiikkitunnilla