Pylkön ääni järjesti retken Etelä-Konneveden kansallispuistoon

posted in: Uutiset | 0

Lauantai aamu alkoi retkeilijän kannalta aivan parhaassa mahdollisessa tyynessä ja kirkkaassa syksyisessä säässä. Sään puolesta retkipäivän aamu oli vaihtoehdoista parhain. Matkaan lähdettiin Taksipalvelu Juha Lehtosen kyyditsemänä. Kyyti tuli täyteen jo varhaisessa vaiheessa retken ilmoituksen jälkeen. Matkaan lähtijöitä olisi ollut enemmänkin.

Saimme nauttia luonnosta ja syksyn ruskan väriloistosta jo matkatessamme kohti Konnevettä. Parkkialueelle saavuttaessa oli havaittavissa, että moni muukin luonnossa viihtyvä oli huomannut mainion retkipäivän ja lähtenyt nauttimaan päivästä luonnon keskelle. Sillä parkkialue oli aivan täynnä autoja.

Laavulle matkaa parkkialueelta oli vajaa kilometri, tämä osuus käy hyvin myös liikuntaesteisille ja vaikka vaunujen kanssa kulkemiseen perheen pienempien kanssa, sillä polku oli suhteellinen tasainen ja leveä. Laavulla jatkoimme kalajankierrokselle, joka oli pituudeltaan 4,6 km. Alkumatka näytti lupaavalta, sillä kuljimme pitkospuita pitkin. Tämän jälkeen alkoikin reitin haastavin osuus.

Haasteita riitti, sillä korkeimmillan kohta reitillä oli 208 metriä merenpinnasta. Ihastelimme välillä luonnon kauneutta ja ruskan värejä. Retkiseusuueesta joku taisi tavata tuttavansakin reitin varrella. 

Kommentteja seurueelta reitin varrelta: ”Upeaa katseltavaa, mukavaa olla luonnossa.” ”Kuntoa vaativa reitti, mutta se ei haittaa, vaikka joutui laittaa itsensä koville jyrkissä nousuissa, sekä alamäet oli mentävä varoen.” ”Hyvä päivä ulkoiluun, nauttien puhtaasta luonnosta. Kierroksella oli sopiva kävelytahti yhdessä kulkemiseen.”

Osoittautui että retkiseurue puhalsi hyvin yhteen hiileen. Oli turvallista havaita, että pidimme huolta toisistamme reitin varrella. 

Voin vain todeta, että olipa mukavaa olla yhdessä retkellä nauttien luonnon kauneudesta sen monineen väreineen. Tämän kaltaiset retket lisää yhteishenkeä ja antaa hyvän tilaisuuden tutustua toisiin ihmisiin paremmin. 
 
Kiitos retkelle osallistuneille, retken suosio yllätti, joten alustavasti mietittiin uutta kohdetta seuraavalle vuodelle. Pysy kuulolla, seuraa ilmoittelua ja lähde mukaan seuraavalle retkelle. Luonto tekee hyvää aivan jokaiselle.
 
Retkimiettein, Iida Moisio