Pylkön Ääni sai toiseksi eniten ääniä valtakunnallisesa demokratiakilpailun yleisöäänestyksessä

posted in: Uutiset | 0
Valtakunnallisen demokratia yleisöäänestyksen voitti Pohjois- Savosta, Leppävirran kyläneuvosto, 2227 äänellä.
Toiseksi eniten ääniä yleisöäänestykssä sai Pylkönmäen kylien kehittämisyhdistys Pylkön Ääni ry, 1493 ääntä.
Pylkön Ääni kiittää kaikkia äänestäjiä! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita!

Tässä vielä tietoa kilpailusta:
Vuonna 2014 jaettavalla Demokratiapalkinnolla halutaan palkita lähidemokratiaa vahvistava toimintatapa, kokeilu tai innovaatio, joka edistää kuntalaisten ja kansalaisten osallistumisoikeuksien toteutumista. Palkinnolla halutaan samalla kiittää kaikkia suomalaisia lähi- tai paikallisen osallistumisen ja vaikuttamisen parissa työskenteleviä.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli 60, joista 23 valikoitui jatkoon (ks.  lista jatkoon valituista). Mukana oli monenlaisia sekä vertaistukea tarjoavia että vaikuttamaan pyrkiviä lähidemokratian muotoja. Kylä- ja alueyhdistysten lisäksi palkintoa ehdotettiin muun muassa kaupunkien ja kuntien uusille osallistamiskeinoille. Myös uudenlaista tiedottamista nostettiin esiin.

Palkintoraha 10 000 euroa jaetaan neljälle palkittavalle. Julkisuuden henkilöstä koostuva raati valitsee kolme palkittavaa ja  neljäs palkittava valitaan yleisöäänestyksellä.

Demokratiapalkinnon toteuttavat yhteistyössä oikeusministeriö, valtiovarainministeriö, RAY, Yle, Suomen Kuntaliitto ja Suomen Setlementtiliitto. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.