Pylkönmäen ensimmäinen Pönkkäpulling sai väkeä liikkeelle yli odotusten

posted in: Uutiset | 0

Pönkkäpullingin idean isä Kim Miettinen itse harrastaa poikansa kanssa traktoripullinkia.

Miettinen kääntyi toukokuun loppupuolella Pylkön Äänen puoleen, kysellen olisiko järjestöllä innokkuutta lähteä traktorienmäkiveto kilpailujen järjestäjäksi. Lyhyen harkinnan jälkeen yhdistys päätti näyttää vihreätä valoa tapahtuman järjestämiseksi. Tuolloin Miettinen heitti, että paikalle saattaa tulla jopa 500 henkilöäkin. Järjestönä pidettiin tuota määrää suurena ensimmäiseksi tapahtumaksi, mutta toisin kävi. Lauantaina paikalla kävi liki 600 henkeä.  

Tapahtuman emäntänä Pylkön Äänen puolesta toiminut Elina Muhonen kertoi saamansa hyvän palautteen perusteella, että seuraavina vuosinakin järjestetään uudestaan Pönkkäpulling. Mäkivetokilpailuista on tarkoitus luoda jonkinlainen perinne, sillä olemme panostaneet kilpailupaikan infraan. Pientä kehittämistyötä toki teemme ennen ensi vuoden kilpailuja ja alamme hyvissä ajoin valmistautumaan tapahtumaan. Toisin kuin tänä kesänä, sillä kilpailut rykäistiin tyhjästä pystyyn reilussa kahdessa kuukaudessa.  

Oli ilo katsella ja kuunnella iloisia ihmisiä, pieni sadekaan ei latistanut tunnelmaa kertoo Muhonen.

Kilpailuun osallistujat pitivät valmisteluja hyvinä ja mäessäkin sai tosissaan laittaa parastaan, jotta vauhtia sai pidettyä yllä aina ylös asti. Mäessä nähtiin hurjia nopeuksia, jopa 70km/h ja sankkoja savupilviä sekä saattoi muutama traktori olla remontin tarpeessakin koettuaan Pönkkämäen kovan vastuksen. Kauimmaiset kilpailijat tulivat Lappeenrannasta ja Uudestakaupungista asti.

Yleisö jota oli saapunut paikalle ympäri Keski-Suomea, aina Helsinkiä myöten, pitivät tapahtuman järjestelyistä. Kehuja tuli mm. hyvästä organisoinnista, iloisesta palvelusta ja loistavasta ”muonitus palveluista”, sillä myynnissä oli perinteisen kahvi-pulla-makkaran lisäksi myös sämpylää ja pyttipannua. Ilmainen bussi kyyti myös ilahdutti monet kävijät, sillä luontaisesti itse kilpailupaikalle ei ollut asiaa muilla ajoneuvoilla kuin kilpailu traktoreilla ja huolto mönkijöillä.

Pönkkäpulling on saanut nimensä Pönkkämäen ja vetoa tarkoittavan sanan pulling mukaan. Pylkönmäeltähän mäkiä luontaisesti löytyy ja Keski-Suomessa ei ole tälle harraste suunnalle aiemmin suuresti lämmetty.

Pönkkäpullingin tulokset luettavissa: https://www.rallitulokset.fi/pylkonmaki/

Kilpailu katsottavissa Youtubessa jälkikäteen: https://youtu.be/JlhnObPLVC4