Pylkönmäen kyläjuhla pidettiin la 9.2.2019

posted in: Uutiset | 0

Pylkönmäen laulu Pylkönmäen mieskuoron esittämänä.

 

(Pahoittelut huonosta videon laadusta.)

Lauantaina 9.2.2019 vietettiin kyläjuhlaa Pylkönmäellä.
Juhlan aihetta oli paljon sillä Pylkönmäen kylä valittiin vuoden 2019 Keski-Suomen kyläksi, sekä 10 v. Saarijärven kuntaliitos juhlavuosi.
 
Juhla oli lämminhenkinen ja monipuolinen ohjelmaltaan. Samalla hieno osoitus eri pylkönmäkeläisten yhdistysten hyvästä yhteistyöstä ja laaja-alaisesta toiminnasta vuosikymmenien ajalta.

Tämä osoittaa kylän yhteisöllisyyttä, että tämmöinen juhla saadaan aikaiseksi, kertoo Pylkönmäen koulunjohtaja Timo Jokinen.

Yleisönä oli mukana koko ihmisen ikäkirjo, aina vauvasta vaariin erityisen ilahduttavaa oli nähdä että yleisössä oli paljon lapsia, sekä paikallisen palvelutalo Iltaruskon asukkaita hoitajien avustamana.

Pylkönmäen Mannerheimin Lastensuoleluliitto oli järjestänyt oman toimintapajan, ulkona oli nähtävissä Keski-Suomen pelastuslaitoksen kalustoa. Sekä sisällä oli esillä Pylkönmäen riistanhoitoyhdistyksen täytettyjä metsäneläimiä, Musiikin Ystävien toimintaa. Pylkönmäen eläkeliitto hoiti jouhevasti juhlakahvituksen. 

Moni juhlavieras saattoi löytää itsensä tai tuttavansa taidokkaan Pylkönmäki esittelyvideon yhteydessä, joka on vastikään ladattu nettiin kaikkien nähtäväksi.

”Juhlan ohjelmassa tuli hyvin esiin eri järjestöjen toimiminen Pylkönmäellä.
Vaikka kaikkien järjestöjen tekeminen ei näy kylänraitilla tai niistä ei lueta lehden palstoilta”, näin kertoo perheenäiti Helka Moisio.

”Pylkönmäen kylällä tehdään paljon itsenäisesti asioita vaikka ei olla enää oma kunta. 
Se näkyy myös kylällä eri tavoin, Keski-Suomen vuoden kylä tunnustus tuli ihan aiheesta”, kertoo puolestaan jämsänkoskelainen Pia Wahlman.

Juhlavieraat toivotti tervetulleeksi Pylkönmäen kyläyhdistyksen Pylkön Ääni ry:n
puheenjohtaja Iida Moisio. Juhlan juonsi Pylkön Kukko 2019 Mikko Kallio.
 
Kansanedustaja Petri Honkosen juhlapuheessa sekä Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusasen, että kirkkoherra Jarmo Autosen puheissa tuli monta kertaa esille se, että Pylkönmäellä tehdään yhteistyötä monien eri järjestöjen ja ihmisten kanssa. Kylätoimintaa tehdään aktiivisten kyläläisten toimesta ja juuri tämän vuoksi kylä pysyy elinvoimaisena ja viihtyisänä paikkana asua ja elää. Pylkönmäelle on aina mukava tulla.
 
Useat yhdistykset ja järjestöt esittäytyivät juhlassa kertomalla historiastaan ja tämän päivän toiminnastaan.
Pääjärven Nuorisoseura näytteli Kaikki mulle heti -näytelmäpätkän. Pylkönmäen vanhin järjestö Pylkönmä Yrittävä, esittäytyi ja kertoi sitkeästä ja hyvästä työstä nuorten hyväksi joka näkyy myös enestyksenä eri kisoissa. 

Lisäksi ohjelmassa kuultiin Pylkönmäen mieskuoroa useaan otteeseen esittäen laulut: Metsämiehen laulu, Minä katson tätä maata, Tämä taivas tämä maa.

Myös nuoret pianisti lupaukset, Nathiphat Piamhromin ja Iida Upla antoivat omat taidonnäytteensä juhlaan pianokappaleillaan.
Yhteislauluna laulettiin kanttori Ossi Niemistön säveltämä Pylkönmäen laulun, jota harvoin kuulee missään esitettävän. 
Juhla päättyi raikuvaan Keski-Suomen kotiseutulauluun, jonka jälkeen Suomen lippu kannettiin pois arvokkaasti mieskuoron saattelemana.

Pylkönmäen kylää ja kyläläisiä kuvaa hyvin sanonta;
”Se ei ole rikas jolla on paljon, vaan se jolta puuttuu vähän”
 
Kiitos kaikille juhlavieraille ja juhlan järjestelyissä mukana olleille.
 
Pylkönmäen kylien kehittämisyhdistys Pylkön Ääni ry:n puolesta
Iida Moisio, puheenjohtaja

 

 

Kyläjuhlan tunnelmia pääset katselemaan kuvagalleriasta.