Pylkönmäki on Keski-Suomen Vuoden Kylä 2019

posted in: Uutiset | 0

11.12.2018 Hotelli Keurusselällä Keuruulla julkaistiin Keski-Suomen vuoden kylä 22. kerran.
Pylkönmäkeä Keski-Suomen Vuoden Kylää 2019 perusteltiin näin:

”Vuoden Kylän 2019, Pylkönmäen, ansioita ovat Antti Heikkisen “Mummo” romaania mukaillen helvetillinen itsepäisyys, jota sisuksikin kutsutaan. Sitkeä ja periksiantamaton kehittämistyö on tuonut kylälle – yhteistyössä kyläläisten, yhdistysten ja yritysten sekä kunnan kanssa – polttoainejakelun, Eväspussin (kauppa), toisen kyläkaupan entisen Salen tilalle ja siirtokirjaston. Terveysasema ei lopettanut kokonaan, vaan tilalle neuvoteltiin terveydenhuollon toimipiste. Kylä sai myös uuden päiväkotikoulun 2017. Kunnan päivittämässä kyläkaavassa 2012 on otettu kehittämistarpeet ja erityisesti kulttuurimaisemat hienosti huomioon. Pylkömäkisillä on oma “ulukomaan” passi, joka hakemuksesta myönnetään, jos myönnetään.

Kyläläiset,  kyläyhdistys ja muut yhdistykset tekevät yhteistyötä järjestämällä  Pentin Olympialaiset, Torikeittopäivän ja Peräkonttikirppiksen, Joulun avauksen ja myyjäiset Yrittävän talolla sekä Pylkön Hiihdot.

Paavot ja Päivit ovat suota kuokalla muokanneet, eikä se hevin lopu. Pylkönmäen katse pidetään tiukasti tulevaisuudessa ottamalla osaa kansainvälisiinkin kehittämishankkeisiin ja pitämällä kyläsuunnitelma ajantasaisena.

Näin pylkönmäkeläiset itse perustelivat hakemuksessaan, miksi heidät tulisi valita Vuoden kyläksi:

”Olemme sisukkaasti taistelleet kylämme elinvoimaisuuden puolesta lannistumatta, vaikka edellinen vastoinkäyminen on selätetty ja iloittu siitä, niin uusi on jo vastassa. Nyt Pylkönmäellä tulevaisuus näyttää valoisalta.””

Keskisuomalainen uutisoi 11.12.2018 ”Sisukas Pylkönmäki sai Vuoden Kylä 2019- arvonimen Keski-Suomessa – Kyläläiset ovat taistelleet itselleen palveluita ja puolustaneet niitä pontevasti” Lue lisää

 

Lämmin kiitos hienosta tunnustuksesta Pylkönmäkeä kohtaan.
”Se ei ole rikas jolla on paljon, vaan se jolta puuttuu vähän”